bugün

entry'ler (226)

sözlük yazarlarının benzediği ünlüler

http://i.hizliresim.com/R0o737.jpg

(bkz: gollum)

kral oyun vs oyunlar1

kraloyun'da sohbet bölümü vardı. oradan o zaman için kız kaldırılabiliyordu. msn adresi istenirdi hemen. msn yazamazdık ama. msn yazdığımız an sohbetten atardı. mns yazardık biz de. hey gidi hey.

ülkücü hiçbir şeyi yarım bırakmaz

http://www.haberler.com/b...saldiriya-9341266-haberi/

püskevitsporlu bahçeli'nin yeni beyanatı. güler misin, ağlar mısın? gözün kesmedi muhalifleri karşına almaya, emir almış polislerle kurultayı dağıttın. sonra gittin sarayda bahçıvan oldun. ülkücü hareket evet hiçbir işi yarım bırakmaz, ama sen yarıda bıraktın ülküyü.

perinçek i seçmektense erdoğan ı seçerim

karaktersizce bir söylem. milliyetçiliği ayaklar altına alan, kandilin konvoylarına izin veren, bozkurtlarına laf eden birine destek olmak. yazık lan.

intihar edecek olsanız

sevdiğim şarkılardan oluşan bir kolaj yapardım. derdimi, kederimi ağlaya ağlaya anlatır, ben sizden değildim, değildim ve bu yüzden beni dışladınız der acısız bir şekilde giderdim. daha fazla acı istemiyorum artık.

üniversite okumak için en güzel anadolu şehri

bayburt.

117 yaşındaki fatma nineden referanduma evet

http://www.ensonhaber.com...duma-evet-2017-01-31.html

evet. fatma nene dediyse tamamdır. neye evet dediğini bile bilmiyordur allah bilir. etrafındakiler evet de demişlerdir kesin. yazık ülkeme be. alttaki yorumlar işin vehametini daha fazla gözler önüne seriyor.

sabahın şarkısı

led zeppelin stairway to heaven

sözlük yazarlarının ağladığı en duygusal film

(bkz: forrest gump)
(bkz: esaretin bedeli)

hülya avşar ın transparan kıyafeti

başıma bir iş gelmeyecekse ben beğendim. spor önemli bir şey abi. yaş 53 ama yine de at gibi kadın.

hardwired to self destruct

Haftasonu şehir dışında olmamdan dolayı dinleyemediğim, şu saatlerde ise dinlemek isteyip de dinleyecek yer bulamadığım albüm. Yardım kabul edilir.
edit: gittim kendim buldum. yardımlaşma ölmüş, öldürmüşsünüz amk.

günaydın sözlük çüğüm

(bkz: günaydın sözlük çüküm)

atlas rise

moth into flame'in yanından bile geçemeyecek şarkı ama. Metallica bu. Saygıdan bile olsa dördüncü kez dinliyorum. Hem adamlar 50. Yaşlarını devirmişler. Babam da o yaşta kamyonu deviremiyordur.

nursuz deyince akla gelen kişi

(bkz: o)

kuşlar mı uçuyor yoksa hayat mı

(bkz: yaz bunu güzel laf)

sözlük yazarlarının en beğendiği gazete

(bkz: dürüst tarafsız ahlaksız) (bkz: zaytung)

elif

dünyanın en güzel ismi. ismiydi. bırakıp gitmeden önce. şimdi de en güzel ismi aslında.

askere gideceklere tavsiyeler

(bkz: askerde kazancı olmak)

kazancı deyince aklınıza yemek kazanı gelmesin dostlar. kalorifer kazanlarının bulunduğu yerdir kazan dairesi. koca koca kazanka-lar çalışır durur. bütün bir tugayı, tümeni bunlar ısıtır ve sıcak su gönderir.
he sikimde mi bu diyeceksiniz. ama kazan dairesinden sorumlu olursanız askerde nöbet tutmazsınız. bu tsk'da genel bir şeydir. askere gideceklere duyrulur. kendinizi kazan dairesine atın.

allahın olduğunu ispatlayın müslüman olacağım

dilim dönmeyecek ama bilimsel ele almaya çalışacağım. sayı ve yazım yanlışları olabilir. ama istediğim ana mantığı düşünmek.

kainat de, evren de, kozmos de ne dersen de işte. dönüp bakmak lazım. evren öyle büyük ki aklımız almaz. mesela güneşin içine bin tane dünya girer. öyle büyük ve uzak ki en hızlı olan ışık bile 3 dakika sonra dünyamıza geliyor. daha insanoğlunun gönderdiği bir şey uydu, uzay gemisi vs. güneş sisteminden dışarı çıkamadı. öyle büyük bir güneş sistemimiz var. tabi bizim için bu. yoksa güneş sıradan bir yıldız. yoksa milyonlarca sistem, milyarlarca yıldız ve bununla beraber kat kat fazlası gezegen var. samanyolumuza en yakın galaksi andromeda olması lazım ve bu galaksi bizden bilmem kaç ışık yılı mesafa uzakta. ve bu evren büyüyor, genişliyor. filmi geri sararsak hepsi bir noktada birleşiyorlar. big bang ile her şey dağılıp, bir şekilde bizim yaşadığımız minik, bir zamanlar sevimli dünyamızda gözümüzü açıyoruz. milyarlarca yıl önce big bang olmuş dile kolay.

mikro aleme bakasak olursak insan vücudu için en temelimiz hücrelerdir. bu hücrelerde harıl harıl çalışan organeller vardır. bu organellerin bazısının sayısı vücudumuzun bazı yerlerinde sayıları farklıdır. örneğin mitokondri kaslarda daha fazladır enerji için. bu hücrelerin sayısı da öyle fazladır ki... ama birbirleriyle de kavgasız, gürültüsüz yaşayarak biz insanı ya da canlıyı oluşturuyor. hücrenin kontrol mekanizması çekirdek vardır. çekirdekte dna denen binlerce kitaplık upuzun bilgi kütüphanesi vardır. dna'yı oluşturan nükleoidlerin yapısında atomları ele alırısak iş iyice büyümüş demektir. atomun ağırlığının yüzde doksan dokuzunu çekirdek yami proton ve nötron oluşturur. elektronlar etrafta muazzam hızla dönüp dururlar. ve hiç bir elektron birbiriyle çarpışmaz. yeni yeni quark muhabbeti çıktı atom altı parçacık diye. falan filan.

bi soluklanıp düşünelim. dev ama cidden dev gök cisimlerinden quarklara uzanan bir yol. ben sadece fizik olarak düşündüm. bi de beynimiz içindekileri hesaba katarsak. ya cidden bir yaratıcı var. bu yazıyı sonuna kadar okuyanların derdini biliyorum ben ortak dertlerimiz. bizim derdimiz allah ile değil haşa. bizim derdimiz din adı altında, yaratıcının adını o pis ağzına alarak insanları üzeni hakkına gireni hayatını karartan mahluklarla. evet cidden ben de tiksiniyorum onlardan. ve çoğu gün yüzümüzün asık olmasının sebebi de bunlar. dayanalım. onları yeneceğiz bir gün. bu dünya temizlenecek. belki de temizlenmeyecek.

sevişirken eski sevgiliyi düşünmek

(bkz: eller günahkar)